PRIVACY POLICY weekendmaxmara.com

WHY THIS NOTICE

This privacy policy (the “Privacy Policy”) contains important information about the personal data that we gather when you visit this Website, other brand websites and official social-media pages related (collectively referred to as “Websites”), whether you are a registered user or not, and outlines how we use that information. If applicable, this Privacy Policy describes also how we process the information you may provide us or we collect about you, when you visit our boutiques managed directly by us or our affiliates (“Boutiques”) or the points of sales operated by our business partners (“Points of Sales”), or in the context of any other contacts you may have with us. This policy in supplemental to any other information you may have been provided in those other circumstances.

 

These documents provide you with important information about the following:

1.      PROCESSING OF PERSONAL DATA.. 2

2.      PERSONAL DATA WE COLLECT.. 2

3.      HOW WE USE PERSONAL DATA.. 3

4.      HOW WE SHARE PERSONAL DATA.. 5

5.      CHILDREN'S PRIVACY.. 6

6.      STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA.. 6

7.      SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA.. 7

8.      RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES. 7

9.      CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS. 8

10.    DATA RETENTION.. 8

11.    OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES. 9

12.    LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS. 9

13.    DATA CONTROLLER –DATA PROTECTION OFFICER-  AND HOW TO CONTACT US  9

14.    UPDATING THIS POLICY - NOTICES. 10

 

ACCEPTANCE

By visiting the  Website, using its services or, otherwise by interacting with us, our Points of Sales, Boutique and/or Websites, you acknowledge that you have read and understand this Privacy Policy and you agree that we may collect, use, store, transmit and disclose the personal data we collect through the Websites, Boutiques and/or Points of Sale in accordance with this Privacy Policy. Unless you already registered with us, we may ask you to opt-in (e.g., ticking a checkbox) if we deem it appropriate to safeguard your rights or if so required by the applicable laws. If you do not agree to the terms of this Privacy Policy, please do not visit this Website, create an account and do not otherwise use or submit personal data to this Website, or do not opt-in when this option is offered to you pursuant to the applicable laws.

 

  1. PROCESSING OF PERSONAL DATA

When we use "Personal Data" in this Privacy Policy we refer to any information enabling us to identify you (or a third party whose personal data you provide us) directly or indirectly including any information incidental to the purchase of goods or services; or that you chose to communicate to us or share with us, or third parties, while using the Websites or at Points of Sales . We will process the personal data in accordance with the General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 “Reg.(EU) 2016/679” and with the legislation of the country where data should be collected, if applicable. We reserve the right to carry out additional processing as required by law or as part of a criminal or other investigation or proceedings.

 

  1. PERSONAL DATA WE COLLECT

 

  1. 2.1 Source of Data

We collect personal data from you only when you voluntarily provide us with this information, such as:

 

Branded Websites distributing our products: when placing an order through the Website(s) , as a “guest”; establishing an account or modifying your account; by setting up a wish list; entering a contest, sweepstakes or promotion; searching on the Website; contacting us with a comment or question; signing up to receive email newsletters and updates regarding our latest products and services, boutique openings, events or promotions; or requesting to receive an order confirmation, shipping confirmation or other alerts;

Our Boutiques and Points of Sales: when filling in our customer card, during informal chats when you visit our Boutiques or Points of Sales, interact with us, or purchase merchandise;

Events: when participating to our events, surveys and market researches, challenges, and other promotions, also online, e.g., minisites that we run on third party social networks such as Facebook;

Our customer services: when asking for assistance, special services or aftersale care;

E-mail, text and other electronic messages.: when communicating between you and us.

 

If you provide us with personal information of third parties (e.g., your family members, other customer or prospects of us), you should make sure that said third parties are informed and authorized the use of their data as described in this Privacy Policy.

 

  1. 2.2 Types of Data

We may collectand use different types of personal data depending on the specific purpose we have, as described below:

  1. personal details, such as name, surname, gender, age/date of birth, country of origin, and other personal details as allowed by applicable laws;
  2. contact details, such as address, email address, phone number, mobile number, fax number (if any), and other contact details as allowed by applicable laws;
  3. payment details, such as payment instrument (credit card, debit card) if applicable, passport number when required for tax or anti money laundering reasons;
  4. sales related information, such as date, products or services provided, place of purchase, product codes, amount, total of sales, VAT number, complaints, returns, refunds and other sales related information as allowed by applicable laws;
  5. habits and profiles, such as data regarding your purchases (purchase history including, boutique where the sale takes place, type, quantity and price of the products purchased by you), information related to customer relationship management activities and initiatives (date and categories of said actions as performed or to be performed and results of said actions), shopping habits and preferences (wish list, preferred categories of products, colour, style, other brands purchased, most visited countries, how you knows our brands, sizes, notes regarding purchase habits or special needs stated by you – i.e. preferred materials), other information (job related information, education, hobbies and lifestyle activities) as allowed by applicable laws; and
  6. family related information, such as marital status, anniversary date, number of children, children related information and other family related information as allowed by applicable laws.

 

  1. HOW WE USE PERSONAL DATA

Personal data may be used for the following purposes, depending on the specific circumstances in which you interact with us.

 

3.1 For online and in-store sales (by the local Boutique/Point of Sale at which you make your purchase or the local website vendor as identified in the Terms of Sale of your online purchase)

Your personal data provided by you or collected when you make any purchase, regardless as a guest or registered user, i.e. basic personal details, contact details, data regarding your purchases, fiscal data, payment details, sales related information, and any other data strictly necessary for the delivery of products, will be used:

  1. to manage, administer and process your purchase of our products, sale and post-sale services, e.g. administrative activities, accounting, returns, warranties, tax free refunds if applicable, fraud prevention, communicating with you, including by e-mail, for any problem relating to the handling of the order or to subsequent requests relating to the order;
  2. to comply with obligations imposed by laws, regulations or EU legislation (including anti-money laundering laws) and to establish or defend a legal claim.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your purchase.

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to comply with the contractual and legal obligations.

 

  1. 3.2 For specific purposes for which it was volunteered

Your personal data provided by you or collected when you ask for a specific service (e.g., registering your account on our Websites, handling complains, asking for information) i.e. personal details, contact details, data strictly necessary for follow-up your request, will be used

  1. to provide the services you requested (e.g., operating the processes of registering your account, managing authentication on the Website, operating your accounts, assisting you, and handling any complaints, handling wish lists, follow up to any question or contact request you may submit to us, also through our customer care service);
  2. to manage newsletter subscription if you are not also registered with us.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your request.

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to follow up your request.

 

  1. 3.3 For CRM purposes if you register with us

Your personal data provided by you filling in our forms or collected when you visit our Boutiques, Points of Sales or Websites and you interact with us, i.e. personal details, contact details, data regarding your habits and profile, family details, will be entered into our centralized CRM:

  1. to offer you with promotions, discounts, and other tailored services, and send you newsletters, other marketing and commercial communications on products, services and invitations to events about our brands (either organized by us or our distributing chain), surveys and researches, market analysis, invitation to contests, sweepstakes or promotions and other initiatives for registered customers or contacts of our brands (“marketing”). We may use traditional (postal mail, and phone) and/or digital and automated (e-mail, SMS, MMS, telephone and other digital channels, e.g., social media) contact means, and may send you these communications based on your profile, if you agreed to our profiling (see point 3.3.b) below);
  2. to analyze your contacts with us, interests, preferences and purchase habits, and create individual or aggregated profiles based on that, to work out how to provide you with a better service, including to provide you with a customized sales experience in any and every Boutiques and Points of Sales in Italy and abroad (“profiling”). We may use the personal data also to create clusters and conduct market and statistical analyses directed at identifying products and/or services of interest to the customers of our brands and to improve our services (including the Websites). We will combine your data collected on the Websites with information that we may have obtained through your interaction with the sales persons at the Boutiques and/or the Points of Sales. The processing for the personal data for profiling is carried out in compliance with the guarantees and measures set by the applicable law.

Your data entry into the CRM system is optional and free (based on your selective opt-in) and only if you provide your personal data for both the purposes of marketing and profiling under points 3.3.a) and b), or one of them. You may unsubscribe or opt-out at any time (see point 8 below). Denial to provide your personal data for both or one of these CRM purposes does not prevent you, in any way, from using our the services or making your purchases, but we will not be able to inform you on the marketing initiatives and events described above and we could not understand your interests and offer you a more personalized shopping experience.

 

  1. HOW WE SHARE PERSONAL DATA

We share your personal data collected with our affiliates, distributors, and franchisees, including those located in other countries, and with other companies that provide services on our behalf (as further described below), whether upon our direction or the direction of a third party .We will only provide those companies and organizations the personal data required to deliver the services and will prohibit them from using that personal data for any other purpose.

 

    4.1 Sharing with data processors

When you purchase our products or use our online sale services your personal data may be shared by the e-commerce vendor of this Website with selected third parties who provide services to the vendor, including those that fulfill orders, ship products, process credit and debit card payments, and anti-fraud controls.

 

Your personal data may be shared with third parties to monitor and analyze Website activity, host Website content, provide technical and organizational services functional to the purposes above, maintain our customer databaseassist in marketing and administer emails, market analysis, surveys, contests, sweepstakes or promotions.  Such third parties may have access to, store and process your personal data to provide those services on our behalf, which may occur in Italy, your country or abroad.  Our service providers are not authorized to use personal data for any purpose other than to provide the contracted services.

 

Our affiliated companies operating our brand business locally in Italy and in the other countries or online  and our business partners (franchisees, distributors) operating the Points of Sales or the online sales on their websites will process your personal data for the CRM purposes as data processors upon our instructions

 

4.2  Sharing with other third parties

Your personal data may need to be shared with companies providing payments management, and anti-fraud controls acting independently as data controllers, for providing you with the online sales services.

In case of any asset or corporate operations (e.g. merger or acquisition, our reorganization or liquidation), customer data will likely be one of the transferred assets and we may share them with any of our legal successors, to the extent permitted by law based on our legitimate interest.  Your personal data will remain subject to any pre-existing privacy policy unless you agree otherwise.

 

We may also disclose your personal data to third parties (i) when required by a law of the EU or of a Member State (ii) in response to legal proceedings; (iii) in response to a request from a law enforcement agency under legitimate basis; or (iv) to protect our rights, privacy, safety or property, or the public.

 

Moreover, to the extent permitted by law, we may also communicate personal data to third parties in the event of a complaint about your use of the Website and, where we deem it necessary to investigate, prevent or take measures regarding illegal activities, suspected fraud, or where we believe, at our sole discretion, that your use of the Website is incompatible with the terms of the Website.

 

The full list of data processors appointed and of the third parties to which data are communicated can be obtained  at the contact point below (point 13).

 

  1. CHILDREN'S PRIVACY

 

This Website is a general audience site; however our services are intended for people aged 18 years or older. We do not knowingly request or collect, use and disclose personal data provided by a person under the age of 18 both online and at the Boutiques/Points of Sales. In the event we learn we have collected personally data from a child, we will delete that information.

If you are under this age, please do not register or proceed with the online purchase and ask an adult (i.e. your parents or your legal guardian) to proceed with the required procedures.

 

  1. STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA

The personal data collected through the Websites is processed mainly using electronic or web means, including web analytics services hosted by servers of our selected providers both in the European Union (e.g., Germany and Ireland, for online sales transactions on our directly managed Websites) and outside the European Union (e.g., USA, for our newsletter subscription services).  In Boutiques and Points of Sales, personal data may also be processed in hard copy. In both cases, the personal data will be feeded for the CRM purposes into our centralized and secured data base stored in Italy and is managed by our Customer Relationship Managers and marketing team in Italy and abroad.

 

Personal data will be accessed, on a need-to-know and under multi-level access control tools, only by authorized staff of our Boutiques, Points of Sales and of the local e-commerce vendor (e.g. staff in the digital & IT, marketing, retail, administration, security departments). This staff engaged to be bound by confidentiality obligations and expressly appointed as person in charge of the processing, as required by the applicable law. In particular, if you agreed to the processing of your personal data for the CRM purposes, the related data may be read, amended and updated by our staff and the staff at the, Boutiques, Points of Sales and/or local e-commerce vendors (especially the sales and marketing personnel). The staff is based in Italy or abroad, and is trained and bound by confidentiality obligations. We may use them, indeed, to collect, use and disclose the data as instructed by us.

 

If we need to transfer the personal data abroad for achieving the purposes of this Privacy Policy, including where the data protection legislation differs from the one applicable in your country, we take steps to ensure that these communications happen in compliance with the European data protection standards, or other local standards in the country where we collect the data, so that your data remain secure and confidential.

 

  1. SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA                                                                                                         We have implemented appropriate measures designed to secure your personal data from accidental loss and from unauthorized access, use, alteration and disclosure.  For example, when you provide any order information, we use Secure Socket Layer (SSL) technology, an encryption tool that provides security while transmitting this information over the Internet.  We also use firewall technology, password controls, and other technological and procedural safeguards in maintaining this Website.  Although we have implemented the above security measures for this Website, you should be aware that 100% security is not possible.  Therefore, your providing of your personal data is done at your own risk and, to the greatest extent permitted under applicable law, we shall have no liability as a result of the disclosure of your personal information due to errors, omissions or unauthorized acts of third parties during or after the transmission thereof to us. We recommend you (i) to periodically update your software for protecting data transmission over networks (for example, antivirus software) and check that your provider of electronic communication services has adopted suitable means for the security of data transmission over networks (for example,firewalls and ant spamming filters); (ii) keep confidential, and not to disclose to any else, your username and password to access to your account; and (iii) to change your password from time to time.

 

In the unlikely event we believe that the security of your personal information in our possession or control was or may have been compromised, we will notify you of that development as required by applicable law using any of the methods prescribed thereunder (by providing us with your email address, you hereby consent to receiving any such notification in electronic form through such email address).

 

  1. RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES

 

  1. 8.1 Your rights

At any time and free of charge, you may access your data, receive your electronic personal data in a structured, commonly used machine-readable format and transmit it to another data controller (data portability), have your data corrected, updated, changed or removed (subject to exemptions which may apply).  You may update any information you have given to us by contacting us at the addresses given below. Requests to delete your data are subject to any applicable legal and document retention obligations imposed on us.

If you think there is a problem with the way we are handling personal data, you have a right to file a complaint to your national and/or any other data protection authority in the EU or the EEA.

To exercise those rights you may send your request sending an email at infoprivacy@weekendmaxmara.com or regular mail at the address appearing below (point 13). When contacting us, please be sure to provide us with your name, email address, mailing address and/or telephone number(s) in order to be sure we handle your request correctly.

 

        8.2  Accuracy - Keep Personal Data Updated

To allow us to serve you better we encourage you to regularly review and update your personal data.  If you are a registered user you may access and edit your personal data through your user account settings on the Website; otherwise you may contact us (see point 13) to assist you in updating your personal data.

 

8.3   Managing your choices in relation to direct marketing and profiling

If you wish to opt-out from any of the CRM purposes, marketing and/or profiling, or manage your advertising preferences, you can simply send your request to us (see point 13), or  indicated below, or manage your choices account accordingly. The same procedure applies if you wish to withdraw your consentto profiling.   

 

  1. CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS

 

Pursuant to Section 1798.83 of the California Civil Code, residents of California have the right to request from a business with whom the California resident has an established business relationship, certain information with respect to the types of personal information the business shares with third parties for direct marketing purposes by such third party and the identities of the third parties with whom the business has shared such information during the immediately preceding calendar year.  If you are a California resident and would like a copy of our information disclosures pursuant to such law, please submit a written request to us .  Please allow 30 days for a response.

 

  1. DATA RETENTION

Personal data will be retained for the duration of the business relationship and for as long as  necessary for the purposes described in this Privacy Policy (e.g., if you subscribe to a newsletter, for the duration of your subscription; if you have a user account, until you close the account). Beyond this period, your personal data will only be retained to comply with our legal and regulatory obligations (e.g, for 10 years for accounting purposes; for the duration of the mandatory retention requirements for tax purposes, etc.), or to allow us to maintain evidence of our respective rights and duties.

 

Your personal data processed for the CRM purposes (points 3.3) will be retained until you close your account or you withdraw your consent to the processing of your personal data for these purposes. Personal data relating to the details of your purchases processed for profiling and marketing purposes will be retained for a limited period of time in line with the timing permitted by the applicable law; upon expiration of this time limit, the personal data will be deleted or permanently anonymized.

 

  1. OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES

Please consult the Cookie and Advertising Management section of the Website weekendmaxmara.com/info/site-info/cookie-policy for more information about cookies generally and how to turn cookies on and off.

 

  1. LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS

This  Website may contain links to our various owned or controlled websites, as well as links to third party websites. If you elect to provide your personal data on any such linked website(s), that information will be subject to such linked website's privacy policy and security practices -  including the Websites run and managed by our approved distributors, except for the data collected therein by our distributors for the CRM purposes where our privacy policy is posted - and is not governed by this Privacy Policy. You should familiarise yourself with these other privacy policies , as we are not responsible for, and have no control over, the information submitted to, or collected, used, disclosed or otherwise processed by third party websites.

 

  1. DATA CONTROLLER - HOW TO CONTACT US

For the purpose of this Privacy Policy and the data processing described therein please note that “We” “our”, “us” "Company" is Max Mara Fashion Group S.r.l. with registered place of business in Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Turin, Italy.  As holding company and ultimate owner of several brands through its affiliates including "Max Mara", the Company is the data controller (as defined under the Reg.(EU) 2016/679) of the data collected at the Boutiques, Points of Sales and/or on the Websites in Italy and abroad for the CRM purposes under points 3.2 and 3.3 . The Company appointed a Data Protection Officer who may be addressed with queries and may receive claims about the processing of personal data for CRM purposes. The Data Protection Officer may be reached at  Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italy), email: dpo@mmfg.it.

 

 

The data controller of the data collected at the local Boutique, Point of Sales and/or on the local Website for the sales related purposes under point 3.1 is the Weekend Max Mara Boutique, Point of Sales or online store at which you make your purchase and/or which has collected the data. The local vendor may be required to process your personal data in accordance with the data protection rules applicable in the country where it is based. Nevertheless, except in case of any conflicting mandatory rule applicable in that jurisdiction, the local vendor is committed to process your personal data according to the principles declared under this Privacy Policy.

 

 

  1. UPDATING THIS POLICY - NOTICES

 

We reserve the right, at our discretion, to change, modify, add, or remove portions of this Privacy Policy at any time by posting such revised Privacy Policy on this page of the Website and updating the “Last Modified” date below.  It is your responsibility to review this Privacy Policy from time to time to take notice of any changes we made.  In some cases, we may provide additional notification of material changes to this Privacy Policy by adding a statement on the homepage of this Website or, for registered users, by sending a notification email or by adding a statement on their account page.  By accepting such revised Privacy Policy through a “click accept” in such notification email or account page statement (made available when required to comply with the applicable laws), or by completing a purchase on the Website or in any stores after this Privacy Policy has been revised, or, otherwise, by using or submitting information to the Website following the posting of the revised Privacy Policy, you agree to such revised Privacy Policy. As a consequence of the changes no processing of your data will be carried out without your explicit consent if so required by the applicable law.   

 

LAST MODIFIED

This policy is effective 2018-MAY-25

POLITIQUE DE CONFIDENTIALITE weekendmaxmara.com

 

PREAMBULE

Cette politique de confidentialité (ci-après : la « Politique de confidentialité ») a pour but de vous indiquer quelles informations nous collectons lorsque vous visitez ce site web ou d’autres sites web de notre marque (ci-après : les « Sites web ») que vous disposiez d’un compte d’utilisateur ou non, et de décrire comment nous utilisons ces informations. Le cas échéant, cette Politique de confidentialité décrit également comment nous traitons les informations que vous pouvez nous fournir ou que nous collectons, lorsque vous visitez les boutiques que nous exploitons directement ou qui sont exploitée par nos filiales (ci-après : les « Boutiques ») ou les points de vente opérés par nos partenaires commerciaux (ci-après : les « Points de vente »), ou dans le contexte de tout autre contact que nous pouvons avoir. Cette Politique de confidentialité est complémentaire à toute autre information qui vous a été fournie dans les autres circonstances décrites plus haut.

 

Ces documents vous fournissent d’importantes informations s’agissant de ce qui suit :

1.      Traitement de vos données personnelles. 2

2.      données personnelles que nous collectons. 2

3.      comment nous utilisons vos données personnelles. 4

4.      Comment nous partageons vos données personnelles. 6

5.      Protection de la vie privée des enfants. 8

6.      Stockage, accès et transfert de vos données personnelles. 8

7.      SECURITé et confidentialité de vos données personnelles. 9

8.      Vos droits en relation avec vos données personnelles – gestion de vos choix   9

9.      Droit cALIFORNIen en matière de protection de la vie privée.. 10

10.    Conservation de données personnelles. 10

11.    Notre politique en matière de cookies et de processus similaires  11

12.    Liens, annonces, Sponsors et publicité.. 11

13.    responsable de traitement - DELEGUE A LA PROTECTION DES DONNEES – et comment nous contacter   11

14.    mise à jour de cette politique – préavis. 12

 

 

 

 

CONSENTEMENT

En utilisant ce Site web, ses services ou en interagissant de toute autre manière avec nous, nos Points de vente, Boutiques et/ou Sites web, vous reconnaissez avoir lu et compris cette Politique de confidentialité et consentez à ce que nous collections, utilisions, stockions, transmettions et divulguions les données personnelles que nous collectons au travers des Sites web, des Boutiques et/ou des Points de vente conformément à cette Politique de confidentialité. A moins que vous ne disposiez déjà d’un compte d’utilisateur, nous pouvons vous demander de consentir expressément (par exemple en cochant une case) si nous estimons que cela est approprié pour sauvegarder vos droits ou si la loi l’exige. Si vous ne consentez pas à cette Politique de confidentialité, veuillez ne pas visiter ce Site web, créer un compte d’utilisateur et n’utilisez ni ne soumettez vos données personnelles à ce Site web d’une quelconque manière, ou ne consentez pas expressément si cette option vous est offerte conformément aux lois applicables.

 

 

  1. TRAITEMENT DE VOS DONNÉES PERSONNELLES

Le terme « Données personnelles » au sens de cette Politique de confidentialité signifie toute information nous permettant de vous identifier (ou une tierce personne dont vous nous communiquez les données) directement ou indirectement, y compris toute donnée relative à des achats de biens ou de services ; ou que vous choisissez de nous communiquer ou de partager avec nous, ou avec des tiers, lorsque vous utilisez le Site web ou que vous vous rendez dans l’un de nos Points de vente. Nous traiterons vos données personnelles conformément au Règlement Général de Protection des Données européen 2016/679 « Reg. (EU) 2016/679 » ainsi qu’en conformité avec les lois applicables dans le pays dans lequel vos données personnelles sont collectées. Nous nous réservons le droit d’effectuer des traitements de données supplémentaires lorsque la loi l’exige ou lorsque cela est requis dans le cadre d’une affaire pénale, d’une enquête ou d’une procédure.

 

 

  1. DONNÉES PERSONNELLES QUE NOUS COLLECTONS

 

    1. Source des données personnelles

Nous ne collectons vos données personnelles que lorsque vous nous les fournissez volontairement, tel que :

 

Sites web distribuant nos produits: lorsque vous effectuez une commande au travers du (des) Site(s) web en tant que « visiteur »; lorsque vous créez un compte d’utilisateur ou que vous le modifiez ; lorsque vous créez une liste de souhaits; lorsque vous participez à un concours, un tirage au sort ou une promotion; lorsque vous effectuez des recherches sur le(s) Site(s) web; lorsque vous nous contactez et nous laissez un commentaire ou une question; lorsque vous vous inscrivez pour recevoir la newsletter et des mises à jour quant à nos derniers produits et services, nos ouvertures de Boutiques, nos évènements ou nos promotions; ou lorsque vous demandez à recevoir une confirmation de commande ou d’envoi ou toute autre notification;

Nos Boutiques et Points de vente: lorsque vous remplissez la demande de carte client, discutez de manière informelle avec nos employés des Boutiques ou des Points de vente, interagissez avec nous ou achetez de la marchandise;

Evènements: lorsque vous participez à nos évènements, sondages ou études de marché, concours, et autres promotions, y compris en ligne, par exemple, par le biais de mini-sites que nous exploitons sur des réseaux sociaux tiers tel que Facebook;

Notre service clients: lorsque vous demandez de l’aide, un service spécial ou service après-vente;

Courriels, SMS et autres messages électroniques: toute communication entre vous et nous.

 

Si vous nous fournissez des données personnelles de tiers (par exemple : de membres de votre famille, d’autres de nos clients ou de nos potentiels clients), vous devez vous assurer que ces tiers sont informés et ont autorisé l’utilisation des données personnelles les concernant telle que décrite dans cette Politique de confidentialité.

 

    1. Type de données personnelles

Nous pouvons collecter et utiliser différents types de données personnelles, selon le but spécifique recherché et tel que décrit ci-après:

  1. informations personnelles, telles que prénom, nom, sexe, âge/date de naissance, pays d’origine, ainsi que toute autre information personnelle dans toute la mesure permise par la loi;
  2. coordonnées, telles qu’adresse, courriel, numéro de téléphone fixe et mobile, numéro de fax (cas échéant) ainsi que toute autre coordonnée dans toute la mesure permise par la loi;
  3. coordonnées bancaires, telles que moyen de paiement (carte de crédit, carte de débit) cas échéant, le numéro de passeport lorsque cela est exigé pour des raisons fiscales ou en vertu des dispositions légales applicables en matière de blanchiment d’argent;
  4. informations quant aux achats effectués, telles que date, produits ou services, lieu de l’achat, numéro d’articles, montant, total des achats, numéro de TVA, réclamations, retours, remboursements et toute autre information dans toute la mesure permise par la loi ;
  5. habitudes et profils, tels que les données relatives à vos achats (historique d’achat, Boutique où la transaction a eu lieu, type, quantité et prix des produits que vous avez achetés), informations relatives à l’activité et aux offres liées à la gestion de la relation client (date, catégories des actions effectuées ou à effectuer et résultat de celles-ci), habitudes d’achat et préférences (liste de souhaits, catégories de produits préférées, couleurs, style, autres marques achetées, pays les plus visités, comment vous connaissez notre marque, tailles, notes concernant vos habitudes d’achat ou les demandes spéciales que vous avez formulées – par exemple : matériaux utilisés), autres informations (informations relatives à votre profession, votre formation, vos hobbies et vos activités), dans toute la mesure permise par la loi ; et
  6. informations relatives à votre situation familiale telles que statut marital, date du mariage, nombre d’enfants, informations relatives aux enfants et autres membres de la famille, dans toute la mesure permise par la loi.

 

  1. COMMENT NOUS UTILISONS VOS DONNÉES PERSONNELLES

Vos données personnelles peuvent être utilisées dans les buts suivants, en fonction des circonstances dans lesquelles vous interagissez avec nous.

 

3.1       Pour les achats effectués en ligne ou dans nos magasins (dans une Boutique ou un Point de vente ou sur le site web du vendeur en ligne tel qu’identifié dans les conditions générales relatives à ce site)

Vos données personnelles, qu’elles soient communiquées par vos soins ou collectées lorsque vous effectuez un achat, que vous soyez un visiteur ou que vous disposiez d’un compte d’utilisateur, à savoir, vos informations personnelles, vos coordonnées, les données relatives à votre achat, vos données fiscales, vos coordonnées bancaires, les informations relatives à la vente ainsi que toute autre information strictement nécessaire pour la livraison des produits, seront utilisées pour :

  1. gérer et traiter votre achat de nos produits, les services de vente et d’après-vente, par exemple, les activités administratives, la comptabilité, les retours, les garanties, cas échéant les remboursements de taxes, la prévention des fraudes, la communication avec vous, y compris par courriel, au sujet de tout problème relatif au traitement de la commande et de toute demande ultérieure relative à la commande ;
  2. se conformer aux obligations imposées par la loi, les règlements ou les lois européennes (y compris les lois contre le blanchiment d’argent) et pour établir ou défendre nos droits dans le cadre d’une procédure.

 

Il est nécessaire que vous nous communiquiez vos données personnelles dans les buts décrits ci-dessus; en cas de refus, vous ne pourrez pas procéder à un achat.

 

Sauf disposition légale contraire, vos données personnelles peuvent être traitées dans les buts listés ci-dessus sans avoir à requérir votre consentement, dès lors que ces informations sont nécessaires pour se conformer aux obligations contractuelles et légales.

 

 

    1. Pour des motifs spécifiques pour lesquels les données ont été communiquées de manière volontaire

Vos données personnelles, qu’elles soient communiquées par vos soins ou collectées lorsque vous requerrez un service spécifique (par exemple, création d’un compte d’utilisateur sur nos Sites web, réclamation ensuite d’une livraison, demande d’information), par exemple des informations personnelles, vos coordonnées, les données strictement nécessaires pour donner suite à votre demande, seront utilisées pour :

  1. vous fournir le service demandé (par exemple, procéder à la création de votre compte d’utilisateur, gérer l'authentification sur le site Web, gérer vos comptes, vous assister, gérer vos réclamations, gérer vos listes de souhaits, donner suite à vos questions ou demandes de prise de contact que vous nous avez soumises, y compris au travers du service après-vente);
  2. gérer votre inscription à la newsletter si vous ne disposez pas de compte d’utilisateur.

 

Il est nécessaire que vous nous communiquiez vos données personnelles dans les buts décrits ci-dessus; en cas de refus, nous ne pourrons pas donner suite à votre demande.

 

Sauf disposition légale contraire, vos données personnelles peuvent être traitées dans les buts listés ci-dessus sans avoir à requérir votre consentement, dès lors que ces informations sont nécessaires pour pouvoir donner suite à votre demande.

 

 

    1. Pour des buts de Gestion de la Relation Client (ci-après : « CRM ») si vous ouvrez un compte d’utilisateur

Vos données personnelles que vous nous communiquez en complétant un formulaire ou qui sont collectées lorsque vous vous rendez dans l’une de nos Boutiques, l’un de nos Points de vente ou sur l’un de nos Sites web et que vous interagissez avec nous, par exemple, vos informations personnelles, vos coordonnées, des données relatives à vos habitudes et votre profil, votre situation familiales, seront répertoriées dans notre base de données CRM centralisée pour :

 

  1. vous offrir des promotions, des rabais et d’autres services personnalisés, vous envoyer des newsletters ainsi que d’autres communications publicitaires s’agissant de nos produits et services, des invitations aux événements relatifs à notre marque (organisés par nous ou par nos distributeurs), des sondages et études de marché, des invitations à participer à des concours, des tirages au sort et des promotions ainsi que d’autres offres pour les personnes disposant d’un compte d’utilisateur ou contacts de notre marque (« marketing »). Nous pouvons utiliser les moyens de communications traditionnels (courrier postal ou téléphone) et/ou les moyens de communications numériques et automatisés (courriel, SMS, MMS, téléphone et autre moyens numériques comme par exemple les réseaux sociaux) et nous pouvons vous envoyer ces communications en nous basant sur votre profil, si vous avez consenti au profilage (voir article 3.3 ci-dessous) ;
  2. analyser vos contacts avec nous, vos centres d’intérêt, vos préférences et habitudes d’achat et créer des profils individualisés ou agrégés basés sur ces informations, pour déterminer comment vous offrir un meilleur service, y compris pour vous fournir une expérience d’achat personnalisée dans toutes nos Boutiques et tous nos Points de Vente en Italie et à l’étrangerprofilage »). Nous pouvons utiliser vos données personnelles pour créer des groupes et procéder à des analyses de marché et des analyses statistiques afin d’identifier les produits et/ou services qui sont d’intérêt pour les clients de notre marque et pour améliorer nos services (y compris les Sites web). Nous combinerons vos données personnelles collectées au travers du Site web avec les informations que nous avons pu obtenir de par vos interactions avec notre personnel de vente dans nos Boutiques et/ou nos Points de vente. Le traitement de vos données personnelles en vue d’un profilage est effectué en conformité avec les garanties et mesures prévues par le droit applicable.

 

La communication de vos données personnelles en vue de l’inclusion dans le système CRM est optionnelle et gratuite (en fonction de votre choix de participer) et uniquement si vous fournissez vos données personnelles tant dans le but de marketing que de profilage décrits sous chiffres 3.3.a) et b), ou pour l’un des deux. Vous pouvez vous désinscrire ou choisir de ne plus participer en tout temps (voir article 8 ci-dessous). Si vous refusez de communiquer vos données personnelles pour l’un ou les deux buts CRM décrits plus haut, cela ne vous empêchera pas, d’une quelconque manière, d’utiliser nos services ou de faire des achats, mais nous ne serons pas en mesure de vous informer sur d’eventuelles initiatives marketing ou de la tenue d’événements tels que décrits plus haut et nous ne serons pas non plus en mesure de déterminer vos centres d’intérêts et de vous offrir une expérience d’achat personnalisée.

 

 

  1. COMMENT NOUS PARTAGEONS VOS DONNÉES PERSONNELLES

Nous partageons vos données personnelles collectées auprès de nos filiales, distributeurs et franchisés, y compris ceux établis dans d’autres pays, ainsi qu’avec d’autres entreprises qui fournissent des services en notre nom (comme décrit ci-après), que ce soit sous notre direction ou celle d’un tiers. Nous ne fournirons à ces entreprises et organisations que les données personnelles nécessaires à la livraison des services et nous leur interdirons d’utiliser vos données personnelles dans tout autre but.

 

4.1       Partage avec les sous-traitants

Lorsque vous achetez nos produits ou utilisez notre service de vente en ligne, vos données personnelles peuvent être partagées par le vendeur de ce Site web avec certains tiers qui fournissent des services au vendeur, y compris ceux qui préparent les commandes, envoient les produits, traitent les paiements des cartes de crédit et de débit et effectuent les contrôles anti-fraude.

 

Vos données personnelles peuvent être partagées avec des tiers pour contrôler et analyser l’activité du Site web, fournir des services techniques et organisationnels pour les motifs ci-dessus, entretenir notre base de données clients, fournir une assistance en matière de marketing et gérer les courriels, les études de marchés, les sondages, les concours, les tirages au sort et les promotions. Ces tiers peuvent avoir accès, stocker et traiter vos données personnelles pour fournir ces services en notre nom et qui peuvent avoir lieu en Italie, dans votre pays ou à l’étranger. Nos prestataires de service ne sont pas autorisés à utiliser vos données personnelles dans un autre but que celui de fournir les services faisant l’objet d’un contrat entre nous et le prestataire de service.

 

Nos filiales qui exploitent notre marque localement en Italie et dans les autres pays ou en ligne et nos partenaires commerciaux (franchisés, distributeurs) qui exploitent les Points de vente ou les ventes en ligne sur leurs sites web traiteront vos données personnelles dans les buts CRM et sur nos instructions en tant que sous-traitant.

 

 

4.2       Partage avec d’autres tiers

Vos données personnelles peuvent nécessiter d’être partagées avec des entreprises fournissant des services de paiement et des contrôles anti-fraude et agissant indépendamment en qualité de responsable de traitement, dans le but de fournir ces services de vente en ligne.

 

En cas de transfert d’actifs ou de toute autre opération similaire (par exemple, fusion ou acquisition, réorganisation ou liquidation), les données des clients constitueront très probablement l’un des biens transférés et nous pouvons les partager avec l’un de nos successeurs légaux, dans toute la mesure permise par la loi et selon notre intérêt légitime. Sauf accord contraire, vos données personnelles resteront soumises à toute politique de confidentialité préexistante.

 

Nous pouvons également divulguer vos données personnelles à des tiers (i) en application d’une loi de l’UE ou d’un Etat Membre (ii) dans le cadre de procédures judiciaires; (iii) en réponse à une demande d’une autorité publique reposant sur une base légitime; ou (iv) pour protéger nos droits, notre vie privée, notre sécurité ou notre propriété, ou le public.

 

De plus, dans toute la mesure permise par la loi, nous pouvons également communiquer vos données personnelles à des tiers site à une réclamation s’agissant de votre utilisation du Site web et, quand nous l’estimons nécessaire pour enquêter, empêcher ou prendre des mesures s’agissant d’activités illégales, d’un soupçon de fraude ou lorsque nous avons des raisons de croire, à notre seule discrétion, que votre utilisation du Site web est incompatible avec les conditions générales d’utilisation du Site web.

 

La liste complète des sous-traitants engagés et des tiers auxquels vos données personnelles sont communiquées peut être obtenue auprès du point de contact ci-dessous (article 13).

 

 

  1. PROTECTON DE LA VIE PRIVÉE DES ENFANTS

Ce Site web est un site destiné au grand public; cela étant, nos services s’adressent aux personnes âgées d’au moins 18 ans. Nous ne demandons ni ne collectons volontairement, n’utilisons et ne divulguons pas des données personnelles qui nous sont transmises par des personnes âgées de moins de 18 ans, que ce soit en ligne ou dans nos Boutiques et/ou Points de vente. S’il est porté à notre connaissance que nous avons collecté des données personnelles d’un enfant, nous les effacerons immédiatement.

 

Si vous n’êtes pas âgé de 18 ans, veuillez ne pas créer de compte utilisateur ni effectuer un achat en ligne et demandez à un adulte (par exemple vos parents ou votre représentant légal) d’effectuer les démarches nécessaires.

 

 

  1. STOCKAGE, ACCESSIBILITÉ ET TRANSFERT DE DONNÉES PERSONNELLES

Les données personnelles collectées au travers des Sites web sont principalement traitées par le biais de moyens électroniques, y compris des services d’analyse web hébergés par les serveurs des prestataires de services sélectionnés par nos soins tant dans l’Union Européenne (par exemple, en Allemagne et en Irlande, pour les transactions effectuées sur les Sites web que nous gérons) et hors de l’Union Européenne (par exemple, aux Etats-Unis, pour l’inscription à notre newsletter). Dans nos Boutiques et Points de vente, les données personnelles peuvent également être traitées sous forme papier. Dans les deux cas, les données personnelles ne seront employées que dans les buts CRM dans notre base de données centralisée et sécurisé en Italie et seront gérées par notre Responsable Service Clientèle et notre équipe marketing en Italie et à l’étranger.

 

Il sera accédé aux données personnelles uniquement dans la mesure nécessaire et selon une méthode de contrôle à plusieurs niveaux, uniquement par les employés autorisés de nos Boutiques, de nos Points de vente et de nos vendeurs en ligne (par exemple, les employés des départements électronique et IT, marketing, vente, administratif et sécurité). Ces employés sont soumis à des obligations de confidentialité et sont expressément nommés en qualité de personne en charge du traitement, conformément aux dispositions légales en la matière. En particulier, si vous consentez au traitement de vos données personnelles dans les buts CRM, vos données personnelles peuvent être lues, modifiées et mises à jour par nos employés et les employés des Boutiques, Points de vente et/ou en ligne (en particulier le personnel de vente et de marketing). Les employés sont basés en Italie ou à l’étranger, sont formés et soumis à des engagements de confidentialité. Nous pouvons en effet les employer pour collecter, utiliser et divulguer vos données personnelles selon nos instructions.

 

Si nous devons transférer vos données personnelles à l’étranger afin d’atteindre l’un des buts décrits par la présente Politique de confidentialité, y compris dans des pays où la législation en matière de protection des données diffère de celle en vigueur dans votre pays, nous prendrons toutes les mesures nécessaires pour que ces communications respectent les standards de protection des données européens, ou tout autre standard du pays où nous collectons les données, afin que la sécurité et la confidentialité de vos données personnelles soient assurées.

 

  1. SECURITÉ ET CONFIDENTIALITÉ DE VOS DONNÉES PERSONNELLES

 

Nous avons mis en place des mesures appropriées afin de garantir la sécurité de vos données personnelles et d’éviter toute perte accidentelle ainsi que tout accès indu, utilisation, destruction et divulgation de vos données personnelles. Par exemple, lorsque vous nous transmettez des informations relatives à votre commande, nous utilisons la technologie Secure Socket Layer (SSL), un outil de chiffrement qui assure la sécurité des informations lorsque vous les transmettez par Internet. Nous utilisons également des pares-feux, des systèmes de mots de passe, et d’autres technologies et garanties afin d’assurer le bon fonctionnement de ce Site web. Bien que nous ayons mis en place toutes les mesures de sécurité décrites plus haut, nous tenons à vous souligner qu’une sécurité à 100% n’est pas possible. Par conséquent, lorsque vous transmettez des données personnelles, vous le faites à vos propres risques et, dans toute la mesure permise par la loi, nous déclinons toute responsabilité en cas de divulgation de vos données personnelles due à une erreur, une omission ou un acte non autorisé d’un tiers pendant ou après la transmission des données personnelles. Nous recommandons que vous (i) mettiez à jour périodiquement votre logiciel de protection afin d’assurer la protection des données que vous transmettez par Internet (par exemple, votre logiciel anti-virus) et que vous vérifiez que votre prestataire de services de communications électroniques a adopté des mesures de sécurité appropriées pour la transmission de données personnelles par Internet (par exemple, pares-feux et filtres anti-spam) ; (ii) gardiez confidentiel et ne divulguiez à personne, votre nom d’utilisateur et mot de passe pour accéder à votre compte d’utilisateur ; et (iii) changiez votre mot de passe à intervalles réguliers.

 

Dans l’hypothèse peu plausible dans laquelle nous serions amenés à penser que la sécurité de vos données personnelles en notre possession ou dans notre sphère de contrôle ont ou auraient été compromises, nous vous en informerons conformément aux prescriptions légales et selon les méthodes prévues par la loi (en nous communiquant votre adresse de courriel, vous consentez à recevoir toute notification sous forme électronique, par courriel).

 

 

  1. VOS DROITS RELATIFS À VOS DONNÉES PERSONNELLES – GESTION DE VOS CHOIX

 

    1. Vos droits

Vous pouvez, en tout temps et gratuitement, accéder à vos données personnelles, recevoir vos données personnelles dans un format structuré, communément utilisé et lisible par une machine, et les transmettre à un autre responsable de traitement (portabilité des données), faire corriger, mettre à jour, modifier ou retirer vos données personnelles (sous réserves d’exceptions). Vous pouvez demander à ce que vos données personnelles soient mises à jour en nous contactant à l’une des adresses listées ci-dessous. Les demandes de suppression de vos données personnelles sont subordonnées au respect des obligations légales en matière de conservation des documents qui nous incombent.

 

Si vous pensez qu’il y a un problème dans la manière dont nous traitons vos données personnelles, vous pouvez déposer une plainte auprès de votre autorité nationale en matière de protection des données et/ou toute autre autorité compétente en matière de protection des données dans l’Union Européenne ou dans l’Espace Économique Européen.

 

Afin d’exercer les droits ci-dessus, vous pouvez envoyer votre demande en adressant un courriel à infoprivacy@weekendmaxmara.com ou par courrier postal à l’adresse mentionnée ci-dessous (article 13). Lorsque vous nous contactez, assurez-vous de nous fournir votre nom, votre courriel, votre adresse postale et/ou votre/vos numéro(s) de téléphone afin d’assurer que nous traitons votre demande correctement.

 

 

8.2       Exactitude – Mise à jour de vos données personnelles

Afin de nous permettre de mieux vous servir, nous vous encourageons à régulièrement revoir et mettre à jour vos données personnelles. Si vous disposez d’un compte d’utilisateur, vous pouvez accéder et modifier vos données personnelles au travers des paramètres de votre compte sur le Site web ; dans les autres cas, vous pouvez nous contacter (voir article 13 ci-dessous) afin de vous assister dans la mise à jour de vos données personnelles.

 

 

8.3       Gestion de vos choix en relation avec le marketing et le profilage

Si vous désirez ne plus participer dans l’un des programmes CRM, marketing et/ou profilage, ou modifier vos préférences, vous pouvez simplement nous envoyer votre demande ou l’envoyer (voir article 13), ou modifier vos choix dans votre compte d’utilisateur. La même procédure s’applique si vous souhaitez retirer votre consentement au profilage.

 

 

  1. DROIT CALIFORNIEN EN MATIÈRE DE PROTECTION DE LA VIE PRIVÉE

Selon l’article 1798.83 du Code Civil Californien, les résidents californiens ont le droit de demander à une entreprise avec laquelle ils ont une relation commerciale établie, certaines informations quant au type de données personnelles qui sont partagées avec des entreprises tierces dans un but de marketing ainsi que l’identité des tiers avec lesquels l’entreprise a partagé ce genre d’informations durant l’année calendaire précédente. Si vous êtes un résident californien et souhaitez obtenir une copie des informations qui ont été transmises à des tiers, veuillez nous faire parvenir une demande écrite. Une réponse sera transmise dans les trente jours.

 

  1. CONSERVATION DE DONNÉES PERSONNELLES

Les données personnelles peuvent être conservées pour la durée de la relation d’affaires et aussi longtemps que nécessaire dans les buts décrits dans la présente Politique de confidentialité (par exemple, si vous vous inscrivez à la newsletter, pour la durée de votre inscription ; si vous avez un compte d’utilisateur, jusqu’à ce que vous fermiez ledit compte). A l’échéance de cette période, vos données personnelles ne seront conservées que pour respecter nos obligations légales et réglementaires (par exemple, dix ans pour les buts comptables ; pour la durée nécessaire du point de vue fiscal, etc.), ou pour nous permettre de conserver les preuves s’agissant de nos droits et obligations respectifs.

 

Vos données personnelles traitées conformément aux buts CRM (article 3.3) seront conservées jusqu’à ce que vous fermiez votre compte d’utilisateur ou que vous retirez votre consentement au traitement de vos données personnelles dans ce but. Les données personnelles relatives aux détails de vos achats et traitées dans un but de profilage et de marketing seront conservées pour une durée limitée conformément à la durée maximale autorisée par la loi ; à l’échéance de ce délai, les données personnelles seront effacées ou anonymisées de manière permanente.

 

 

  1. NOTRE POLITIQUE EN MATIÈRE DE COOKIES ET PROCESSUS SIMILAIRES

Veuillez consulter la section « Cookies et Gestion de la Publicité » du Site web weekendmaxmara.com/info/site-info/cookie-policy pour plus d’informations s’agissant des cookies et comment les désactiver et les activer.

 

  1. LIENS, ANNONCEURS, SPONSORS ET PUBLICITÉ

Ce Site web peut contenir des liens vers les divers Sites web dont nous sommes propriétaires ou que nous contrôlons, ainsi que des liens vers des sites web tiers. Si vous choisissez de soumettre vos données personnelles à l’un des sites web référencé, ces informations seront soumises à la politique de confidentialité ainsi qu’aux règles de sécurité du site web en question – y compris les Sites web exploités et gérés par un de nos distributeurs agréés, excepté pour les données personnelles collectées par nos distributeurs dans les buts CRM et où notre Politique de confidentialité est mise en ligne - et ne sera pas soumise à la présente Politique de confidentialité. Il vous appartient de prendre connaissance de ces autres politiques de confidentialité, dès lors que nous ne sommes pas responsables pour et n’avons aucun contrôle sur les données personnelles qui y sont soumises, collectées, utilisées, divulguées ou traitées de toute autre manière par les sites web tiers.

 

  1. RESPONSABLE DE TRAITEMENT, DELEGUE A LA PROTECTION DES DONNEES – –ET COMMENT NOUS CONTACTER

Au sens de cette Politique de confidentialité et le traitement des données personnelles qui y est décrit, « nous », « notre » et « Société » désignent Max Mara Fashion Group S.r.l. dont le siège social est Via Pietro Giannone, 10-10122 Turin, Italie. En tant que holding et propriétaire finale de diverses marques au travers de ses filiales, y compris « Max Mara », la Société est le responsable de traitement (tel que défini par le Reg. (EU) 2016/679) de toutes les données personnelles collectées dans les Boutiques, les Points de vente et/ou au travers des Sites web, en Italie et à l’étranger pour les buts CRM décrits aux articles 3.2 et 3.3 ci-dessus. La Société a désigné un Délégué à la Protection des Données à qui l’on peut adresser des questions et qui peut recevoir des réclamations concernant le traitement des données personnelles pour les finalités CRM. Le Délégué à la Protection des Données peut être contacté à l’adresse suivante : Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italie), e-mail : dpo@mmfg.it.

 

Le responsable du traitement des données personnelles collectées dans les Boutiques, les Points de vente et/ou sur le Site web dans les buts de vente décrits à l’article 3.1. est la Boutique, le Point de vente ou le magasin en ligne de Weekend Max Mara où vous avez effectué votre achat et/ou qui a collecté vos données personnelles. Le vendeur local peut être requis de traiter vos données personnelles conformément aux règles applicables dans le pays dans lequel il a son siège. Cela étant, sauf disposition contraire, le vendeur local s’engage à traiter vos données personnelles conformément aux principes ressortant de cette Politique de confidentialité.

 

 

 

  1. MISE À JOUR DE CETTE POLITIQUE DE CONFIDENTIALITÉ – PRÉAVIS

 

Nous nous réservons le droit, à notre entière discrétion, de changer, modifier, ajouter ou retirer des parties de cette Politique de confidentialité en tout temps, en mettant en ligne une Politique de confidentialité révisée sur cette page du Site web et en mettant à jour la date figurant dans la mention « Dernière modification » ci-dessous. Il est de votre responsabilité de revoir cette Politique de confidentialité de temps à autres et de prendre note des modifications que nous y avons apportées. Dans certains cas, nous pouvons vous fournir des notifications supplémentaires en cas de changements substantiels de cette Politique de confidentialité en ajoutant un communiqué sur la page d’accueil de ce Site web ou, pour les personnes disposant d’un compte d’utilisateur, en leur envoyant une notification par courriel ou en ajoutant un communiqué sur leur compte. En acceptant la version modifiée de la Politique de confidentialité en cliquant sur le bouton « j’accepte » figurant dans le courriel ou sur la page de votre compte d’utilisateur (lequel sera mis à disposition des utilisateurs lorsque cela est exigé par la loi), ou en effectuant un achat sur le Site web ou dans n’importe quelle Boutique ou Point de vente après la révision de cette Politique de confidentialité, ou en soumettant de toute autre manière vos données personnelles sur le Site web après que la version révisée de la Politique de confidentialité ait été mise en ligne, vous acceptez la nouvelle teneur de la Politique de confidentialité. Suite aux changements apportés à la Politique de confidentialité et dans la mesure où cela est exigé par la loi, le traitement de vos données personnelles ne sera pas effectué sans votre consentement explicite.

 

DERNIÈRE MODIFICATION

Cette politique de confidentialité entre en vigueur le 25 Mai 2018.

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ weekendmaxmara.com

 

ЗАЩО СЕ ИЗДАВА ТОВА УВЕДОМЛЕНИЕ

Настоящата Политика за защита на личните данни (“Политиката за защита на личните данни”) има за цел да Ви помогне да разберете каква информация събираме, когато посещавате настоящия Уебсайт и други уебсайтове на нашите марки (заедно наричани "Уебсайтовете"), независимо дали сте регистриран потребител или не, както и да опише как използваме тази информация. Ако е приложимо, настоящата Политика за защита на личните данни също така описва как обработваме информацията, която евентуално ни предоставяте, или която събираме за Вас, когато посещавате нашите бутици, управлявани директно от нас или от нашите свързани лица ("Бутиците"), или Търговските обекти, управлявани от нашите търговски партньори ("Търговските обекти"), или в контекста на други контакти с нас, които може да осъществите. Настоящата политика е в допълнение към всяка друга информация, която може да Ви е предоставена при тези други обстоятелства.

 

Тези документи Ви предоставят важна информация за следното:

  1. ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ..................................................................................... 2
  2. ЛИЧНИ ДАННИ, КОИТО СЪБИРАМЕ................................................................................... 2
  3. КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ................................................................................ 4
  4. КАК СПОДЕЛЯМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ.................................................................................. 6
  5. ЛИЧНА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ДЕЦАТА........................................................................ 7
  6. СЪХРАНЕНИЕ, ДОСТЪПНОСТ И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ................................ 7
  7. ЗАЩИТА И ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ......................................................... 8
  8. ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ЛИЧНИТЕ ДАННИ - УПРАВЛЕНИЕ НА ВАШИЯ ИЗБОР................. 8
  9. ПРАВА НА ЛИЧНА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ В КАЛИФОРНИЯ............................................. 9
  10. ЗАПАЗВАНЕ НА ДАННИТЕ.................................................................................................... 9
  11. НАШАТА ПОЛИТИКА ОТНОСНО БИСКВИТИКИТЕ И СХОДНИ ПРОЦЕСИ...................... 10
  12. ВРЪЗКИ, РЕКЛАМОДАТЕЛИ, СПОНСОРИ И РЕКЛАМИ................................................... 10
  13. АДМИНИСТРАТОР НА ЛИЧНИ ДАННИ – ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ ПО ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ – И КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС        10
  14. АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА – УВЕДОМЛЕНИЯ.............................. 11

ПРИЕМАНЕ

Чрез посещаването на Уебсайта, използването на предлаганите на него услуги или по друг начин чрез взаимодействие с нас, нашите Търговски обекти, Бутици и/или Уебсайтове, Вие потвърждавате, че сте прочели и разбирате настоящата Политика за защита на личните данни и се съгласявате да събираме, използваме, предаваме и разкриваме личните данни, които събираме чрез Уебсайтовете, Бутиците и/или Търговските обекти, в съответствие с настоящата Политика за защита на личните данни. Освен ако вече сте се регистрирали при нас, може да поискаме от Вас да дадете своето съгласие (например, като поставите отметка в съответното квадратче), ако сметнем за подходящо да защитим правата Ви или ако това се изисква съгласно приложимите закони. Ако не сте съгласни с условията на настоящата Политика за защита на личните данни, моля, не посещавайте настоящия Уебсайт, не създавайте акаунт и не използвайте и не изпращайте по друг начин лични данни до настоящия Уебсайт, или не предоставяйте своето съгласие, когато Ви се предлага тази опция съгласно приложимите закони.

 

  1. ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Когато използваме "Лични данни" в настоящата Политика за защита на личните данни, се позоваваме на всяка информация, която ни дава възможност да идентифицираме Вас (или трето лице, чиито лични данни ни предоставяте) пряко или непряко, включително всяка информация, свързана конкретно с покупка на стоки или услуги; или която сте избрали да ни съобщите или да споделите с нас или трети лица, докато използвате Уебсайтовете или в Търговските обекти. Ние ще обработваме личните данни в съответствие с Общия регламент относно защита на данните (ЕС) 2016/679 ("Регламент (ЕС) 2016/679") и със законодателството на страната, където трябва да се събират данните, ако е приложимо. Ние си запазваме правото да извършваме допълнително обработване, както се изисква съгласно закона или като част от наказателно или друго разследване или производство.

 

  1. ЛИЧНИ ДАННИ, КОИТО СЪБИРАМЕ

 

    1. Източник на данни

Ние събираме лични данни от Вас само когато ни предоставите доброволно тази информация, като например:

 

Брандирани Уебсайтове, разпространяващи нашите продукти: когато правите поръчка през Уебсайта(овете), като "гост"; като създавате акаунт или променяте своя акаунт; като създавате списък с желания; включвате се в състезание, лотария или промоция; извършвате търсене в Уебсайта; свързвате се с нас с коментар или въпрос; регистрирате се, за да получавате по имейл бюлетини и актуална информация за нашите най-нови продукти и услуги, откриване на бутици, събития или промоции; или за получаване на потвърждение на поръчка, потвърждение за изпращане или други сигнали;

Нашите Бутици и Търговски обекти: при попълване на нашата клиентска карта, по време на неформални разговори, когато посещавате нашите Бутици или Търговски обекти, когато си взаимодействате с нас или купувате стоки;

Събития: когато участвате в нашите събития, анкети и пазарни проучвания, предизвикателства и други промоции, също онлайн, напр. мини-сайтове, които са включени в социални мрежи на трети лица, като например Facebook;

Нашите клиентски услуги: когато поискате помощ, специални услуги или следоперативни грижи;

Електронна поща, текстови и други електронни съобщения: когато общуваме помежду си.

 

Ако ни предоставите лична информация на трети лица (напр. на членове на Вашето семейство, други клиенти или потенциални клиенти), трябва да се уверите, че тези трети лица са информирани и са разрешили използването на техните данни, както е описано в настоящата Политика за защита на личните данни.

 

    1. Видове данни

Възможно е да събираме и използваме различни видове лични данни в зависимост от конкретната ни цел, както е описано по-долу:

  1. лична информация, като например име, фамилия, пол, възраст/ дата на раждане, държава на произход и друга лична информация, както е разрешено съгласно приложимото законодателство;
  2. информация за контакт, като например адрес, имейл адрес, телефонен номер, номер на мобилен телефон, номер на факс (ако има такъв) и друга информация за контакт, както е разрешено съгласно приложимото законодателство;
  3. данни за плащания, като например платежен инструмент (кредитна карта, дебитна карта), ако е приложимо, номер на паспорт, когато това се изисква за целите на данъчното облагане или съгласно мерки срещу изпирането на пари;
  4. информация, свързана с продажби, като например дата, предлагани продукти или услуги, място на покупка, кодове на продуктите, количество, общ брой продажби, рег. номер по ЗДДС, оплаквания, рекламации, възстановени суми и други свързани с продажбите данни, както е разрешено съгласно приложимото законодателство;
  5. навици и профили, като например данни за покупките Ви (история на покупките, включително бутик, където се извършва продажбата, вид, количество и цена на закупените от Вас продукти), информация, свързана с дейностите и инициативите по управление на взаимоотношенията с клиенти (дата и категории на изброените действия, както са извършени или предстои да бъдат извършени, и резултатите от тях), пазарни навици и предпочитания (списък с желания, предпочитани категории продукти, цвят, стил, закупени продукти от други марки, най-посещавани държави, откъде познавате нашите марки, размери, бележки за покупателни навици или заявени от Вас специални нужди – например предпочитани материали), друга информация (информация, свързана с работата, образование, хобита и дейности, свързани с начина на живот), както е разрешено съгласно приложимото законодателство; и
  6. информация, свързана със семейството, като например семейно положение, дата на годишнината от сключване на брак, брой деца, информация, свързана с децата и друга информация, отнасяща се за семейството, както е разрешено съгласно приложимото законодателство.

 

  1. КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Личните данни могат да се използват за следните цели, в зависимост от конкретните обстоятелства, при които взаимодействате с нас.

 

    1. За онлайн продажби и продажби в магазин (от местния Бутик/ Търговски обект, в който правите покупката си, или местния търговец на стоки от уебсайта, както е посочено в Условията за продажба на Вашата онлайн покупка)

Вашите лични данни, предоставени от Вас или събрани, когато извършвате покупка, независимо дали като гост или регистриран потребител, т.е. основна лична информация, информация за контакт, данни за Вашите покупки, финансови данни, данни за плащане, информация, свързана с продажби, и всякакви други данни, необходими само за доставката на продукти, ще бъдат използвани:

      1. с цел управление, администриране и обработване на извършваната от Вас покупка на нашите продукти, услуги по продажба и следпродажбено обслужване, напр. административни дейности, счетоводство, рекламации, гаранции, възстановяване на данъци – ако е приложимо, предотвратяване на измами, комуникация с Вас – включително по електронна поща – относно всеки проблем, свързан с обработката на поръчката или с последващи искания, свързани с поръчката;
      2. с цел спазване на задължителните изисквания на законите, подзаконовите нормативни актове или законодателството на ЕС (включително законите срещу изпирането на пари) и за установяване или защита в случай на правен иск.

Предоставянето на Вашите лични данни за горепосочените цели е необходимо; отказ да направите това би направило невъзможно осъществяването на покупката Ви.

Освен ако е предвидено друго, за да се спазят местните приложими закони, данните могат да се обработват за тези цели и без да се иска Вашето съгласие, тъй като това е необходимо за спазване на договорните и законовите задължения.

 

    1. За конкретните цели, за които е предоставена доброволно

Вашите лични данни, предоставени от Вас или събрани, когато поискате конкретна услуга (напр. регистриране на Вашия акаунт на нашите Уебсайтове, обработка на оплаквания, искане на информация), т.е. лична информация, данни за контакт, данни, които са абсолютно необходими за проследяване на Вашата заявка, ще бъдат използвани

      1. за да Ви предоставим услугите, които сте поискали (напр. управление на процесите по регистриране на Ваш акаунт, за управление на удостоверяването на самоличността Ви на Уебсайта, за управление на Вашите сметки, за да Ви съдействаме и да обработваме оплаквания, списъци с желания, за последващи действия по въпрос или изпратено от Вас искане за контакт, както и чрез нашата услуга за обслужване на клиенти);
      2. за управление на абонаментите за бюлетин, ако не сте също така регистрирани при нас.

Предоставянето на Вашите лични данни за горепосочените цели е необходимо; отказ да направите това би направило невъзможно изпълнението на искането Ви.

Освен ако е предвидено друго, за да се спазят местните приложими закони, данните могат да се обработват за тези цели и без да се иска Вашето съгласие, тъй като това е необходимо за последващи действия по Вашето искане.

 

    1. За целите на управление на взаимоотношенията с клиентите, ако се регистрирате при нас

Вашите лични данни, предоставени от Вас при попълване на нашите формуляри или събрани, когато посещавате нашите Бутици, Търговски обекти или Уебсайтове и когато взаимодействате с нас, т.е. лична информация, данни за контакт, данни относно Вашите навици и профил, данни за семейството, ще бъдат въведени в нашата централизирана система за Управление на взаимоотношенията с клиентите (УВК):

      1. за да Ви предлагаме промоции, отстъпки и други предназначени специално за Вас услуги и да Ви изпращаме бюлетини, други маркетингови и търговски съобщения за продукти, услуги и покани за събития във връзка с нашите марки (организирани от нас или от нашата дистрибуторска верига), анкети и проучвания, анализ на пазара, покани за състезания, лотарии или промоции, както и други инициативи за регистрирани клиенти или лица за контакт на нашите марки ("маркетинг"). Възможно е да използваме традиционни (поща и телефон) и/или цифрови и автоматизирани (електронна поща, SMS, MMS, телефон и други цифрови канали, напр. социални медии) средства за връзка, както и да Ви изпращаме тези съобщения въз основа на Вашия профил, ако сте се съгласили с извършваното от нас профилиране (вижте т. 3.3.b) по-долу);
      2. за да анализираме Вашите контакти с нас, интересите, предпочитанията и навиците Ви за покупка и да създадем индивидуални или обобщени профили въз основа на това, да разберем как да Ви предоставим по-добра услуга, включително да Ви предоставим персонализиран опит в продажбите във всеки от нашите Бутици и Търговски обекти в Италия и в друга държава ("профилиране"). Възможно е да използваме личните данни и за създаване на клъстери и провеждане на пазарни и статистически анализи, насочени към идентифициране на продукти и/или услуги, представляващи интерес за клиентите на нашите марки и за подобряване на услугите ни (включително Уебсайтовете). Ние ще съчетаем Вашите данни, събрани на Уебсайтовете, с информация, която евентуално сме получили чрез Вашето взаимодействие с продавачите в Бутиците и/или Търговските обекти. Обработването на личните данни с цел профилиране се извършва в съответствие с гаранциите и мерките, предвидени в приложимото законодателство.

Въвеждането на данните Ви в системата за УВК е по желание и безплатно (въз основа на направения от Вас избор) и само ако предоставите Вашите лични данни както с цел маркетинг, така и за профилиране съгласно т. 3.3.a) и b), или за една от тях. Можете да се отпишете или да се откажете по всяко време (вижте т. 8 по-долу). Отказ да предоставите Вашите лични данни и за двете или за едната от тези цели, свързани с УВК, няма да Ви попречи по никакъв начин да използвате нашите услуги или да направите покупки, но няма да можем да Ви информираме за маркетинговите инициативи и събития, описани по-горе, и не бихме могли да разберем интересите Ви и да Ви предлагаме по-персонализирано пазаруване.

 

  1. КАК СПОДЕЛЯМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Ние споделяме Вашите лични данни, събрани при нашите свързани лица, дистрибутори и франчайзополучатели, включително намиращите се в други държави, както и при други компании, които предоставят услуги от наше име (както допълнително е описано по-долу), независимо дали по наше указание или по указание на трето лице. Ще предоставяме на тези компании и организации само личните данни, необходими за предоставяне на услугите, като ще им забраним да използват тези лични данни за друга цел.

 

    1. Споделяне с обработващи личните данни

Когато купувате наши продукти или използвате услугите ни за онлайн продажба, е възможно Вашите лични данни да бъдат споделени от търговеца от обекта за електронна търговия на настоящия Уебсайт с избрани трети лица, предоставящи услуги за търговеца, включително които изпълняват поръчки, изпращат продукти, обработват плащания с кредитни и дебитни карти и извършват контрол върху борбата с измамите.

 

Възможно е Вашите лични данни да бъдат споделени с трети лица, които наблюдават и анализират дейността на Уебсайта, хостват съдържание на Уебсайта, предоставят технически и организационни услуги с функции, свързани с горепосочените цели, поддържат нашата клиентска база данни, съдействат при маркетинга и администрирането на имейли, пазарни анализи, анкети, състезания, лотарии или промоции. Тези трети лица могат да имат достъп до Вашите лични данни, да ги съхраняват и да ги обработват, за да предоставят тези услуги от наше име, което може да стане в Италия, във Вашата страна или в друга държава. На нашите доставчици на услуги не е разрешено да използват лични данни за каквато и да е друга цел, освен за предоставяне на договорените услуги.

 

Нашите свързани дружества, управляващи нашата марка на местно ниво в Италия и в другите страни или онлайн, както и нашите бизнес партньори (франчайзополучатели, дистрибутори), управляващи Търговските обекти или онлайн продажбите на своите Уебсайтове, ще обработват Вашите лични данни за целите на УВК като обработващи личните данни, съгласно нашите указания.

 

    1. Споделяне с други трети лица

Възможно е да се наложи Вашите лични данни да бъдат споделяни с компании, които предоставят услуги по управление на плащанията, както и органи за борба с измамите, които действат независимо като администратор на лични данни, за да Ви бъдат предоставени услугите, свързани с онлайн продажби.

В случай на операции, свързани с активи или корпоративни операции (например сливане или придобиване, преструктуриране или ликвидация), клиентските данни вероятно ще бъдат един от прехвърлените активи и е възможно да ги споделим с нашите приобретатели, доколкото това е разрешено съгласно закона въз основа на нашия законен интерес. Вашите лични данни ще останат обект на всички съществуващи преди това правила за защита на личните данни, освен ако се съгласите за друго.

 

Възможно е също така да разкрием Ваши лични данни на трети лица, (i) когато това се изисква съгласно законодателството на ЕС или на държава-членка; (ii) в отговор на съдебно производство; (iii) в отговор на искане от страна на правоприлагаща служба на законно основание; или (iv) за да защитим нашите права, лична неприкосновеност, безопасност или имущество, или обществото.

 

Освен това, доколкото е разрешено съгласно закона, е възможно също така да съобщим лични данни на трети лица в случай на оплакване относно използването на Уебсайта от Ваша страна и когато счетем за необходимо да извършим проверка, да предотвратим или да предприемем мерки по отношение на незаконни действия, или когато вярваме, по наша преценка, че използването на Уебсайта е несъвместимо с неговите условия.

 

Пълният списък на назначените обработващи лични данни и на третите лица, на които се съобщават данни, може да бъде получен от посоченото по-долу лице за контакт (т. 13).

 

  1. ЛИЧНА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ДЕЦАТА

Настоящият Уебсайт е предназначен за обща аудитория; но нашите услуги са предназначени за лица на възраст 18 и повече години. Ние не искаме, нито събираме, използваме и разкриваме съзнателно лични данни, предоставени от лице на възраст под 18 години, както онлайн, така и в Бутиците/ Търговските обекти. В случай че узнаем, че сме събрали лични данни от дете, ще изтрием тази информация.

Ако не сте навършили тази възраст, моля, не се регистрирайте и не извършвайте съответната онлайн покупка, а помолете възрастен (т.е. Ваш родител или настойник) да извърши необходимите процедури.

 

  1. СЪХРАНЕНИЕ, ДОСТЪПНОСТ И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Личните данни, събрани чрез Уебсайтовете, се обработват основно с помощта на електронни или уеб средства, включително услуги за уеб анализ, хоствани от сървъри на избрани то нас доставчици както в Европейския съюз (напр. Германия и Ирландия – за онлайн продажби на нашите директно управлявани Уебсайтове), така и извън  Европейския съюз (напр. САЩ – за услугите по абонамент за нашите бюлетини). В Бутиците и Търговските обекти личните данни могат да се обработват и на хартиен носител. И в двата случая личните данни ще бъдат подавани за целите на УВК в нашата централизирана и защитена база данни, съхранявана в Италия и управлявана от нашите Мениджъри по УВК и маркетинговия екип в Италия и в други държави.

 

Достъп до личните данни ще се осъществява при необходимост и с използване на инструменти за контрол на няколко нива, само от упълномощени служители на нашите Бутици, Търговски обекти и при местния електронен търговец (напр. персонал в областта на цифровите технологии, маркетинга, търговия на дребно, администрацията, отделите за сигурност). Този персонал се ангажира да бъде обвързан със задължения за поверителност и е изрично назначен за лице, отговарящо за обработването, както се изисква съгласно приложимото право. По-специално, ако сте се съгласили с обработването на Вашите лични данни за целите, свързани с УВК, е възможно съответните данни да бъдат прочетени, изменени и актуализирани от нашите служители и персонала на Бутиците, Търговските обекти и/или местните електронни търговци (най-вече персонала по продажби и маркетинг). Персоналът е базиран в Италия или в друга държава и е обучен и обвързан със задължения за поверителност. Възможно е да ги използваме, всъщност, за събиране, използване и разкриване на данните, съгласно нашите указания.

 

Ако трябва да прехвърлим личните данни в друга държава за постигане на целите на настоящата Политика за защита на личните данни, включително когато законодателството относно защита на данните се различава от законодателството, приложимо във Вашата страна, ние предприемаме стъпки, за да може осъществяването на тези съобщения да е в съответствие с европейските стандарти за защита на данните или други местни стандарти в държавата, в която събираме данните, така че данните Ви да останат защитени и поверителни.

 

  1. ЗАЩИТА И ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

 

Предприели сме съответни мерки, предназначени да защитят Вашите лични данни от случайна загуба и от неразрешен достъп, използване, промяна и разкриване. Например, когато предоставяте информация за поръчка, ние използваме технология Secure Socket Layer (SSL) – инструмент за криптиране, който осигурява сигурност при предаване на тази информация през интернет. Използваме също така технология за защитна стена (firewall), пароли и други технологични и процедурни предпазни мерки при поддържане на настоящия Уебсайт. Въпреки че сме въвели горните мерки за сигурност за настоящия Уебсайт, трябва да имате предвид, че не е възможна 100% сигурност. Поради това, Вие предоставяте Вашите лични данни на свой собствен риск, като в максималната степен, разрешена съгласно приложимото законодателство, няма да носим отговорност в резултат на разкриване на Ваша лична информация поради грешки, пропуски или неразрешени действия на трети лица по време на или след предаването им на нас. Препоръчваме Ви (i) периодично да актуализирате софтуера си за защита на предаването на данни през мрежи (например антивирусен софтуер) и да проверявате дали Вашият доставчик на електронни съобщителни услуги е въвел подходящи средства за сигурност на предаването на данни по мрежи (например защитни стени и анти-спам филтри); (ii) да запазвате поверителни и да не разкривате на друго лице Вашето потребителско име и парола за достъп до Вашия акаунт; и (iii) периодично да променяте паролата си.

 

В малко вероятния случай, когато преценим, че сигурността на Вашата лична информация, с която разполагаме или която е под наш контрол, е или може да е била компрометирана, ние ще Ви уведомим за това обстоятелство както се изисква съгласно приложимото право, като използваме някой от методите, предписани от него (с предоставянето на Вашия имейл адрес, Вие се съгласявате да получавате всяко такова уведомление в електронна форма на този имейл адрес).

 

  1. ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ЛИЧНИТЕ ДАННИ - УПРАВЛЕНИЕ НА ВАШИЯ ИЗБОР

 

    1. Вашите права

Имате възможност по всяко време и безплатно да осъществите достъп до данните си, да получите електронните си лични данни в структуриран, широко използван, пригоден за машинно четене формат и да ги предадете на друг администратор на лични данни (преносимост на данните), те да бъдат коригирани, актуализирани, променени или премахнати (при условията на изключения, които е възможно да се прилагат). Можете да актуализирате всяка информация, която сте ни предоставили, като се свържете с нас на посочените по-долу адреси. Искания за изтриване на Вашите данни са предмет на всички приложими законови задължения и задължения за запазване на документи, които сме задължени да спазваме.

Ако смятате, че има проблем с начина, по който обработваме лични данни, имате право да подадете жалба до Вашия национален и/или друг орган за защита на данните в ЕС или в ЕИП.

За да упражните тези права, можете да изпратите своето искане на имейл infoprivacy@weekendmaxmara.com или с обикновена поща до посочения по-долу адрес (т. 13). Когато се свързвате с нас, моля, не забравяйте да ни предоставите Вашето име, имейл, адрес за кореспонденция и/или телефонен(и) номер(а), за да е сигурно, че ще обработим Вашето искане правилно.

 

    1. Точност – редовно актуализиране на личните данни

За да можем да Ви обслужваме по-добре, Ви препоръчваме редовно да преглеждате и актуализирате Вашите лични данни. Ако сте регистриран потребител, можете да влизате и редактирате личните си данни чрез настройките на потребителския си акаунт в Уебсайта; като алтернатива можете да се свържете с нас (вижте т. 13), за да Ви съдействаме да актуализирате личните си данни.

 

    1. Управление на Вашия избор във връзка с директния маркетинг и профилиране

Ако желаете да се откажете от обработване за целите, свързани с УВК, маркетинг и/или профилиране, или да управлявате предпочитанията си за реклами, можете просто да изпратите искането си до нас (вижте т. 13) или както е посочено по-долу, или да управлявате своя избор в акаунта си по съответния начин. Същата процедура се прилага, ако желаете да оттеглите Вашето съгласие за профилиране.

 

  1. ПРАВА НА ЛИЧНА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ В КАЛИФОРНИЯ

По силата на раздел 1798.83 от Гражданския кодекс на щата Калифорния, жителите на Калифорния имат право да поискат от предприятие, с което местният жител на Калифорния има установени бизнес отношения, определена информация относно видовете лична информация, която предприятието споделя с трети лица с цел директен маркетинг, извършван от тях, както и самоличността на третите лица, с които предприятието е споделило тази информация през непосредствено предходната календарна година. В случай че сте жител на Калифорния и желаете да получите копие от извършеното от нас разкриване на информация по силата на този закон, моля изпратете ни писмено искане. Моля да предвидите 30 дни за получаване на отговор.

 

  1. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

Личните данни ще бъдат съхранени за срока на търговските взаимоотношения и толкова дълго, колкото е необходимо за целите, описани в настоящата Политика за защита на личните данни (напр. ако се абонирате за бюлетин – за срока на абонамента Ви; ако имате потребителски акаунт – докато закриете акаунт си). След този период Вашите лични данни ще бъдат запазени, само за да спазим нашите законови и регулаторни задължения (напр. за 10 години – за счетоводни цели, за срока на задължителните изисквания за съхраняване за данъчни цели и т.н.) или за да можем да поддържаме доказателства във връзка с нашите съответни права и задължения.

 

Вашите лични данни, обработвани за целите на УВК (т. 3.3), ще бъдат запазени, докато закриете акаунта си или оттеглите съгласието си за обработване на Вашите лични данни за тези цели. Свързаните с информацията относно Вашите покупки лични данни, обработвани с цел профилиране и маркетинг, ще бъдат запазени за ограничен период от време в съответствие със сроковете, разрешени съгласно приложимото право; при изтичане на този срок, личните данни ще бъдат изтривани или анонимизирани за постоянно.

 

  1. НАШАТА ПОЛИТИКА ОТНОСНО БИСКВИТИКИТЕ И СХОДНИ ПРОЦЕДУРИ

За повече информация относно бисквитките като цяло и как да включвате и изключвате бисквитките, моля, направете справка в секцията "Управление на бисквитки и реклама" на уебсайта weekendmaxmara.com/cookie-policy.

 

  1. ВРЪЗКИ, РЕКЛАМОДАТЕЛИ, СПОНСОРИ И РЕКЛАМИ

Настоящият Уебсайт може да съдържа връзки (линкове) към наши уебсайтове, които са с различна собственост или контрол, както и връзки към Уебсайтове на трети лица. Ако изберете да предоставите личните си данни на такъв(такива) уебсайт(ове), към който(които) сме предоставили връзка, тази информация ще бъде предмет на политиката за защита на личните данни и практиките на сигурността на този уебсайт – включително Уебсайтовете, оперирани и управлявани от нашите одобрени дистрибутори, с изключение на данните, събирани там от нашите дистрибутори за целите на УВК, където е публикувана нашата политика за защита на личните данни – като не се урежда от настоящата Политика за защита на личните данни. Трябва да се запознаете с тези други политики за лична неприкосновеност, тъй като ние не носим отговорност и нямаме контрол върху предоставената или събирана, използвана, оповестена или по друг начин обработена от уебсайтове на трети лица информация.

 

  1. АДМИНИСТРАТОР НА ЛИЧНИ ДАННИ - КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС

За целите на настоящата Политика за защита на личните данни и обработката на данни, описана в нея, моля, обърнете внимание, че "ние" "наш/а/е/и", "нас" "Дружеството" е Max Mara Fashion Group S.r.l. със седалище и адрес на управление Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Торино, Италия. Като холдингово дружество и краен собственик на няколко марки чрез своите свързани дружества, включително "Max Mara", Дружеството е администраторът на лични данни (съгласно определението в Регламент (ЕС) 2016/679) за данните, събирани в Бутиците, Търговските обекти и/или на Уебсайтовете в Италия и в други държави за целите на УВК съгласно т. 3.2 и 3.3. Дружеството е назначило Длъжностно лице по защита на данните, към което може да се обръщате с въпроси и може да получава жалби относно обработването на лични данни за целите на УВК. Можете да се свържете с Длъжностното лице по защитата на данните на адрес Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italy), email: dpo@mmfg.it.

 

Администраторът на лични данни за данните, събирани в местния Бутик, Търговски обект и/или на местния Уебсайт за целите, свързани с продажбите по т. 3.1, е [Weekend Max Mara на марката] Бутик, Търговски обект или онлайн магазин, в/на който правите покупката и/или който е събрал данните. Местният търговец може да е задължен да обработва Вашите лични данни в съответствие с правилата за защита на данните, приложими в страната, в която се намира. Независимо от това, освен в случай на противоречащо задължително правило, приложимо в тази юрисдикция, местният търговец се ангажира да обработва Вашите лични данни съгласно принципите, обявени в настоящата Политика за защита на личните данни.

 

  1. АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА – УВЕДОМЛЕНИЯ

Ние си запазваме правото по наша преценка да променяме, модифицираме, добавяме или премахваме части от настоящата Политика за защита на личните данни по всяко време чрез публикуване на съответната редактирана Политика за защита на личните данни на тази страница в Уебсайта, като актуализираната дата на "Последна редакция" е посочена по-долу. Ваша е отговорността да преглеждате периодично настоящата Политика за защита на личните данни и да обърнете внимание на всички промени, които сме включили. В някои случаи е възможно да предоставим допълнително уведомление за съществени промени в настоящата Политика за защита на личните данни чрез добавяне на изявление на началната страница на настоящия Уебсайт или – за регистрирани потребители – чрез изпращане на уведомителен имейл или чрез добавяне на изявление на страницата на техния акаунт. С приемането на съответната преработена Политика за защита на личните данни, с "приемане чрез кликване" в този уведомителен имейл или извлечението на страницата на акаунта (предоставено когато се изисква за спазване на приложимите закони), или като извършите покупка на Уебсайта или в някой от магазините, след редактиране на настоящата Политика за защита на личните данни, или по друг начин чрез използване или подаване на информация към Уебсайта след публикуването на преработената Политика за защита на личните данни, Вие приемате тази преработена Политика за защита на личните данни. В следствие на промените няма да бъде извършена обработка на Вашите данни без Вашето изрично съгласие, ако това се изисква съгласно приложимото законодателство.

За всички предишни версии на Политиката за защита на личните данни, моля посетете тази страница: weekendmaxmara.com/database-privacy

 

ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ

Настоящата политика е в сила от 25-МАЙ-2018.